Sunday, July 11, 2010

rude boys unite!


op het einde van de jaren tachtig, Venezuela was onder strict controle van de evil powers of salsa, merengue en technotronic. het was niet genoeg met corruptie, armoede en militairen die presidenten willen worden, we hadden ook geen keuze behalve salsa, merengue of technotronic. dat was een tristige en donkere periode van onze recente geschiedenis.

maar dan kwam iemand naar onze middelbare school met een cassette vol SKA music made in venezuela. technotronic was dan onmiddelijk OUT. het einde van de jaren tachtig (en begin van de jaren negentig) muteerde naar een ontploffing van jonge venezolaanse punk, ska en rock bands.

de meeste pioniers bestaan niet meer, maar meer dan een two tone collectief is wel gegroeid, groot genoeg om een bevestigde plek te vinden in de gekrompen Venezolaanse markt. een van die bands komt naar Antwerpen om en concert te geven @ de alternatieve plek bij uitstek: Mama Matrea.

Sin Sospechas presenteert op deze manier hun nieuwe CD, “Pin Que Pan”, Venezolaanse slang voor “wat dan ook”.

“Pin Que Pan”, is een plaat waar rocksteady, punk en reggae gemengd worden mete en flinke portie traditionelle ska. In deze onafhankelijk geproduceerde CD krijgen we ook cumbia, electronische beats en uruguayaanse candombe naast een bijzondere versie van het Venezolaanse klassieker “Moliendo Cafe”, die we al vaak gehoord hebben in covers van Fanfaria Ciocarlia of de Belgische Orchestre International du Vetex.

Sin sospechas, een band met 19 jaar ervaring, zijn samen met Desorden Publico (meer dan eens te zien in festivals zoals Pole Pole en de Antiliaanse Feesten) en Palmeras Kanibales (die eind Juli ook op Vlaamse bodem zouden spelen) de leiders van Venezolaanse ska-scene.

Venezuela, een land met vier duizend kilometer van Caraibische kustlijn, deelt dus ook de Jamaicaanse reggae en ska traditie.

Op het All-Venezuelan affiche staan ook DJ Riddim Kommander en DJ Barato, die een feest beloven om dit bezoek te vieren.

Sin sospechas (VEN, Live), DJ Riddim Kommander (VEN), DJ Barato (VEN). Café Mama Matrea (Lange Nieuwstraat 13). Donderdag 15 juli, vanaf 20u30.


WEB: sin sospechas

myspace: sin sospechas, riddim kommander

No comments: