Wednesday, October 21, 2009

mestizo goes kosher (Judio também tem samba)


mestizo heeft een traditie: we gaan jou iets laten zien dat je nog niet gezien hebt. dat je zelfs niet had verwacht. gelukkig passen alle leuke verassingen van de wereld binnen de "mestizo" label (zuiverheid is zo passé). ready? we schotelen u een verrassend... joods-latino programma voor... geef toe: did you see that coming?

Dubbel-Concert: Axel Krygier & Simja Dujov

Axel Krygier, een Joodse Argentijn uit Buenos Aires, is geen onbekende voor de Arenberg Schouwburg. hij heeft de versatiliteit van een muziekale chameleon en heeft totaal geen schrik om cumbia, electro, lounge, folklore, dub en jazz door elkaar te mengen.

mijn favoriete nummer:Simja Dujov, is ook Joods, ook Argentijns en ook van Buenos Aires (er moet iets zijn in het water van die stad, jongens), is een soort Joodse Manu Chao. misschien nog accurater een joodse Shantel. Zijn muziek is een unieke combinatie van cumbia en reggaeton, met sporen van hip hop en klezmer.

en voorproefke:EN NOG

Performance: Gaby Bex + Ivan Moiseeff + Alejandro Levacov

ik citeer uit fiebre.be: "Drie jonge auteurs van de nieuwe Latijns Amerikaanse literatuur nemen ons mee op avontuur door tijden van crisis, met cartoons waar poëzie en kortverhalen een nieuwe betekenis krijgen. Er wordt op profane wijze geflirt met poëzie en pop muziek."

Ivan Moiseeff (Dichter) stelt voor: Uitgeverij Clase Turista (Video + Lezing)
Alejandro Levacov (Tekenaar, Designer & Schrijver) stelt voor: Selectie Cartones Coleccionables (Video + Lezing)
Gaby Bex (Dichteres & Performer) stelt voor: Mandona + Gedichten (Video/Performance + Lezing)

ik heb trouwens Gaby's Palpito Papito al een paar weken in mijn kop:Nota: Op 6 november zijn deze performers ook te zien op de De Nachten in deSingel met life muziek van de Djeeboolaï Twins mix (Karim + David Weemaels)

Nota: esta noche te mando un mail :-)

Praktisch: 03.11.09 - 20u30 - Arenberg, Kleine zaal (Ambiance!) - 5 euro

No comments: