Wednesday, October 07, 2009

Mestizo goes theatre groeit!


Mestizo goes theatre was twee jaar geleden een ambitieuze avontuur: een madrileense mimeduo, braziliaanse poetisch toneel, cubaanse circus, poolse sadomasochisme, allochtone standup comedy en zonderkabouters, een eenmalig en unieke teksttoneel-multimedia-experiment met een mix van culturen en disciplines.

een jaar later deed de singel ook mee met de state-of-the-art deelname van ricardo bartis. dan nog de toevoeging van dans en film als een "mogelijkheid" (met dansvoorstellingen en een kortfilm avond), spoken word en circus (formule wegens success herhaald), de successvolle Genesis van Kopspel en de onvoorspelbare Vitalski, naakt voor de camera van Orlando Verde in het confronterend "Vitalski Naakt/En Bolas".

de rode draad blijft verassend genoeg gerespecteerd. Mestizo goes theatre: podiumkunsten op zijn Mestizo. een meltingpot van culturen. de verrijking van de migratie samengevat in toneelstukken, dansvoorstellingen, spoken word, cirkus, muziek en films.

dit jaar groeit Mestizo goes Theatre een beetje groter:

De Singel draagt Lola Arias bij, Kopspel draagt Shakespeare bij (in Rataplan), Kif Kif brengt een selectie uit de Kif Kif Awards en MIC's UP, Cirkanto brengt de (herneming van!) kindervoorstelling Volta!, Zinnema en Les Tupi brengen dansvoorstellingen, Cactubsloem en Moussem/Zuiderpershuis brengen theater en er zijn niet een maar twee film avonden: de eerste geselecteerd door de Venezolaanse Antwerpenaar Orlando Verde en de tweede, de keuze van Chileense Belg Andres Lubbert.

Verassend is ook de concert avond met de reeds bekende Axel Krygier (Mestizo Club goes Cumbia) en Simja Dujov (een soort joodse manu chao). En natuurlijk de performances van la Mandona Gaby Bex (esta noche te mando un mail, mami), Ivan Moiseeff en Alejandro Levacov die ook te zien worden in De Singel tijdens De Nachten.

Het duo NOK/Fiebre (ism arenberg of course) herhaalt de formule van rappers vs. Dichters, nu met de steun van een optreden van Brainpower. Fast Forward doet mee met een nederlandstalige literaire voorstelling voor anderstalligen (!).

En een slotevenement wordt gepland voor 28 november. dit allemaal met La Cantina in de vorm van Mestizo FestivalCafe met Mestizo-menu en Mestizo-cocktails.

veel, he. maar fiebreroddels laat jullie niet vallen. fiebreroddels zal jullie Virgilio zijn tijdens deze Divina Comedia.

alle info op de website van Fiebre. natuurlijk.

zij gaan trouwens keihard moeten werken tussen nu en december :-)

grtjs,

elBlogger

PD: de installaties van Lucila Guichon en hopelijk ook Gabriel Tapia zullen ook deel nemen van het festival!

3 comments:

MLG said...

mis instalaciones van a estar tambien,,,denk ik...

O. said...

tenes un website?

MLG said...

no es website, sino blog y medio "incomodo" para ver trabajos posteados hace un tiempo:
aca ta: http://lucila.skynetblogs.be