Friday, October 16, 2009

plenty of choice: murga kick-off 10 & lola arias


voor airport kids moest lola arias met veel kinderen praten. kinderen van internationale topmanagers, kinderen met meerdere paspoorten en kinderen die met een eigen creditcard een vlucht naar oma boeken. in ´Airport Kids´ vertellen zij (de kinderen) het verhaal van hun nomadisch bestaan. leven onder kartonnen dozen. mensen moeten loslaten. nieuwe scholen, nieuwe talen. portable kids. meeneem kids. maar geen drama. deze kinderen heeben eerder een bijzondere "muterende" karakter. multicultureel bewuste mensen bij uitstek, de airport kids zijn een rare metafoor van de melting-pot-world we live in.

een beste opener voor mestizo goes theatre kon je moeilijk vinden. ook omdat lola een van de meest boeiende kunstenaars van de hedendaagse argentina is.

AIRPORT KIDS
Lola Arias & Stefan Kaegi
23.10 (20u) ,24.10 (20u),25.10 (14u)
deSingel (rode zaal)
€15 / €12 (-25/65+) / €8 (-19 jaar)

maar dat is niet alles. 25 oktober zal Murga Armada een definitieve kickOff geven aan het nieuwe murgajaar. deze keer opnieuw in deSingel. na een dag vol met murga's, films, workshops en gespreken, sluit de antwerpse murga big band deze feest af, om, paradoxaal genoeg, de deuren van het murgajaar open te laten. het is moeilijk, he? :-)

vanaf 14u in deSingel is er vanalles te doen. murga armada zal jullie vanaf 19u doen dansen.

highlights? zeke rde hyperbijzondere deelname van Coco Romero, dé Murga-man bij uitstek. antropoloog en muzikant die aan de basis van de heropleving van Murga in Buenos Aires stond.

No comments: